Iedereen wilde toch wel een spel 'met elkaar' doen waarbij iedereen betrokken werd, vandaar dat er gekozen werd voor het Dobbelspel. Iedereen had 2 cadeautjes meegenomen waardoor we een mooie stapel cadeautjes hadden gemaakt op de Tafel in de zithoek van de jeugdruimte. Daarna werden de regels voor het spel bedacht en kon het spel beginnen. Elk getal van de Dobbelspel had een opdracht bijvoorbeeld , cadeautje pakken , 2 stoelen verplaatsen naar links , 2 stoelen verplaatsen naar rechts, een cadeautje Ruilen , of Helaas , een beurt overslaan. Na een gezellige avond ging iedereen tevreden naar huis met 2 cadeautjes en een avond vol gezelligheid.

 Quiz,

Quizzen is altijd leuk , wat weet jij allemaal van de bijbel en het geloof? hoe gaat het er in de hedendaagse maatschappij aan toe? hoe slim zijn onze nieuwe bovenkamerlieden? In deze quiz worden zowel bijbel en geloofsvragen gesteld als vragen uit het hedendaagse Leven en de maatschappij uit deze tijd. voor elke goed beantwoorde vraag kreeg je een letter (in totaal waren er dit jaar 33 letters te verdienen omdat de slagzin uit 33 letters bestond), hiermee moest je aan het einde van de quiz een slagzin maken. De slagzin van dit jaar luide als volgt.! je mag er zijn want je bent de moeite waard. Na de quiz hebben we met z'n allen wat gedronken en hebben we daarna de jeugdruimte versiert met kerstversieringen. We hadden lampjes en slingers opgehangen waardoor het met de verlichting uit echt een mooi gezicht was. Kevin had zelfs een kerstboom meegenomen en hier hebben we kerstlampjes ingehangen. Toen alles opgehangen was hing er in de ruimte een kerstachtig huiskamerlijke sfeer!

Kerstdiner

2013kerst04

Als afsluiting van de eerst seizoenshelft hebben we altijd als activiteit het traditionele kerstdiner. Hierbij neemt iedereen wat mee zodat we gezamenlijk een warme en lekkere maaltijd hebben. Het Voorgerecht van de avond was Tomatensoep Het hoofdgerecht: Pizza's , Sla , Stokbrood met kruidenboter, Wraps, lasagne , en als afsluiter een overheerlijk toetje namelijk een bolletje aardbeien en vanille ijs met Slagroom en een wafel. Hierbij werd weer een Eerste halfjaar bovenkamer afgesloten waarbij ons Hoogtepunt de verhuizing vanuit de huisjes naar de jeugdruimte in de Taborkerk was.

De komende tijd gaan wij ons Richten op Sirkelslag, een spel dat met alle jongerengroepen uit Nederland gespeeld wordt. Daarover leest u meer in de volgende mozaïek.

Voor foto's , eerdere maandverslagen of andere Informatie kunt u terecht op onze website http://www.jeugdpgp.nl/bovenkamer

Namens de bovenkamer, Tom Eulderink en Michael Westerdijk.