Op zaterdag 5 oktober was het voor de bovenkamer zover.

Na meer dan tien jaar dat de bovenkamer in "het huisje" gehouden te hebben, was het tijd om afscheid te nemen van het huisje en in te trekken in de nieuwe jeugdruimte in de Tabor.

AfslHuisje011

De afsluiting begon met een heerlijk avondmaal met alle begeleiders en jeugd.

Na het eten we werden nog wat laatste spulletjes naar de nieuwe ruimte gebracht en ging de groep naar Bep Bakker toe om haar te bedanken voor dat we al die jaren gebruik mochten maken van "het huisje".

Toen we terug waren in "het huisje" ging een groot deel van de begeleiders naar huis voor een heerlijke nachtrust.

Dus voor de overige begeleiders en de jeugd kon de pret beginnen.

We startte met een film, waarna we tot diep in de nacht Het weerwolvenspel van Wakkerdam deden.

Het doel van dit spel is om als burgers, de weerwolven uit het dorp te verdrijven, maar je moet als burger oppassen dat je 's nachts niet wordt opgegeten door een weerwolf.

NA vele potjes gespeeld te hebben kwamen langzaam aan de eerste matrassen en slaapzakken te voorschijn.

Toen besloot Erzsébet dat het mooi geweest was en ging naar boven om te slapen.

Voor de gene die wilde bleef er nog een begeleider beneden om films te kijken.

Dus iedereen van de jeugd zocht een plekje op een matras of, voor de gene die zeker niet van plan waren te gaan slapen, zochten een plekje op de banken om lekker te liggen.

Het werd nog een erg leuke en korte nacht.

Tijdens de eerste film bleef iedereen nog wel wakker, maar bij de tweede film merkte sommige dat de ochtend er aan zat te komen en vielen af en toe in slaap om vervolgens na vijf minuutjes weer wakker te worden.

De tweede film was net afgelopen waarna Erzsébet naar beneden te komen om te vertelen dat we onze spullen moesten pakken en het tijd was om naar de nieuwe ruimte te vertrekken.

Na een definitieve afscheid te nemen van "het huisje". Om daarna naar de nieuwe ruimte in de Tabor te gaan en aan het ontbijt te beginnen en mee te werken aan de Kerkdienst. Na de Kerkdienst hebben de gemeenteleden Koffiegedronken in de nieuwe jeugdruimte.

Namens de Bovenkamer wil ik Erzsébet bedanken voor de geweldige afsluiting die ons nog lang zal bijblijven en de andere begeleiders voor een heerlijk avondmaal en een lekker ontbijtje.

 

De jongeren van de Bovenkamer