Sirkelslag 2014, een Welvermaak met als Thema dit jaar 'liefde'

Vrijdagavond 7 februari om 19:30 startten 522 jongeren groepen uit heel Nederland aan sirkelslag young. Een spel dat jongeren verbind aan Bijbelse thema's en hedendaagse gebeurtenissen uit de maatschappij. Elk jaar is er aan het spel een thema verbonden met als dit jaar het thema 'liefde' Uiteraard werden de opdrachten hierop afgesteld zowel de praktische opdrachten als de quiz vragen. Het spel wordt live uitgezonden vanaf een live stream (een live uitzending via het internet) je ziet dus pas echt met heel Nederland tegelijk de opdrachten. Nadat de beamer was opgebouwd en de jeugdruimte was omgebouwd tot een praktisch uitvoerbare activiteitenzaal kon het spel beginnen en was het afwachten tot klokslag 19:30. Om 19:30 was het dan eindelijk zover Sirkelslag 2014 was begonnen en met spanning zaten we te wachten op de eerste opdracht.

 Opdracht1 liefdesquiz

De eerste opdracht van vanavond was een liefdesquiz. Er moesten 11 stellingen beantwoord worden waarbij je kon kiezen uit waar of niet waar als antwoord. Hierbij was de jeugdruimte in 2 delen verdeeld zodat je een kant moest kiezen. Vragen die gesteld werden zijn bijvoorbeeld 'van liefde ga je meer eten' of 'de liefde van de man gaat door de maag'. Deze stelling is natuurlijk niet waar want als je echt verliefd bent krijg je geen hap door je keel.

 Opdracht 2 zoek en vind

Opdracht 2 was het welbekende zoek en vind spel. Bij het bijbehorende thema moesten voorwerpen verzameld worden zoals 2 trouwringen van een echtpaar dat meer dan 25 jaar getrouwd was , een bordje met een liefdestekst , 2 wijn of cocktail glazen waar een lekker drankje in geschonken kon worden , zeven kleuren van de regenboog , en tot slot een pad of kikker. voor deze opdracht hadden wij 33 minuten. In groepjes zijn wij opgesplitst en Purmerend ingegaan om de gevraagde spullen op te halen om te punten te verdienen. Al snel waren de gevraagde spullen aan de jury voorgesteld en werden deze goed of afgekeurd. (de jury van vanavond waren Rinus Droomers en Teresa Gubbels) ) Helaas hebben we de pad of kikker niet kunnen vinden maar hadden we evengoed een hoge score voor deze opdracht gehaald.

  Opdracht 3 Love kussen

 Opdracht 32014Sirkelslag 34 was het 'Love kussen' spel. Bij deze opdracht kreeg iedereen lippenstift opgesmeerd en moesten we als groep het woord Love kussen op een leeg wit papier. Het woord moest minimaal bestaan uit 80 kusjes en iedereen uit de groep moest minstens 5 kusjes op het papier zetten. In het begin even kijken hoe we het woord maken , welke lettergrote moeten we maken , want alles moest op 1 vel papier passen. Uiteindelijk is het ons goed afgegaan en is er een mooi resultaat uitgekomen.

 

 

 

 

Opdracht 4 een cupsong maken.

Met ieder 2 bekertjes moesten we op het liedje happy van Pharrell Williams een swingende melodie maken door met de bekertjes geluid te maken. Je kon ze op de tafel tikken , tegen elkaar aan tikken , met je handen klappen , maar dit moest echter wel in twee verschillende ritmes gebeuren en de bekertjes moesten na een bepaalde tijd worden doorgegeven. Het moeilijkste van deze opdracht was dat het ritme 'minimaal'1 minuut synchroon moest open aan elkaar. Gelukkig hebben we 3 keer kunnen oefenen voordat we het aan de jury moesten uitvoeren en hebben we een mooi muziekstuk opgezet met 1 minuut synchroon lopende muziek!

Opdracht 5 Geluidsfragmenten.

Bij deze opdracht moesten er zes liefdeskoppels gevonden worden. Er werden 4 geluidsfragmenten getoond van de 2 personen die een liefdeskoppel vormen, hoe eerder je het koppel geraden had , des te meer punten had je verdiend. De koppels die onder andere geraden moesten worden waren Ranomi kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband , Kate en William , en Tarzan en Jane.2014Sirkelslag 34

 

Opdracht 6 Liefdesestafette

2014Sirkelslag 34

Bij de liefdesestafette werden er koppels van twee gemaakt. Bij deze estafette was het de bedoeling om over 2 stoelen heen te stappen die tegen elkaar aan stonden en onder een tafel door te gaan. Maar niet zonder verdere2014Sirkelslag 34 hindernissen. Elk koppel kreeg het uiteinde van een dropveter in zijn of haar mond die via het estafette parcours naar een blauw teiltje gebracht moest worden zonder dat deze onderweg mocht breken. Het lastige aan deze opdracht was dat de dropveter niet mocht breken maar wel opgegeten moest worden terwijl je met het parcours bezig was. Elk koppel moest dus allebei een stukje van de dropveter in de blauwe bak bezorgen.

Nu is dit met een dropveter nog wel te doen omdat deze soepel is en tegen bewegingen kan. Nadat we deze opdracht met de dropveters hadden voltooid moesten wij deze zelfde opdracht ook met ongekookte spaghetti doen. Dit was wel even lastiger omdat bij een verkeerde beweging de spaghetti afbrak. Als de spaghetti afgebroken was moest je weer opnieuw beginnen en kreeg je geen punten. Nadat iedereen het eerste rondje met de spaghetti goed had kunnen oefenen konden we bij het tweede rondje dan echt beginnen om de punten binnen te halen. Tot grote verbazing van de jury bleven de spaghetti stokjes netjes in oorspronkelijke staat en hadden wij bij deze opdracht de maximale punten binnengesleept. Na deze opdracht werden de laatste scores doorgegeven en keken vol aandacht naar het scorebord. (dit jaar konden we voor het eerst een live tussenstand zien in zowel de landelijke als de provinciale competitie). Rond 21:30 was Sirkelslag 2014 afgelopen en hebben we met z'n allen een gezellige avond gehad.

2014Sirkelslag 60

In totaal deden er vanuit heel Nederland 522 groepen mee waarvan 20 uit Noord-Holland. In de landelijke ranglijst zijn wij geëindigd op een 225e plaats van de 522 groepen. In de provincie Noord-Holland zijn wij geëindigd op de 8e plaats van de 20 groepen die vanuit onze provincie meededen. Wij vinden dit een prestatie om trots op te zijn.