Easy File Uploader


Replace existing files with uploaded files?
Yes
No

sirkelslag 2015 036

Vrijdag 6 februari zitten in heel Nederland in totaal weer zo’n 635 groepen in spanning te wachten op de jaarlijkse ‘vrijdagavond SIRKELSLAG!’. Sirkelslag is een spel dat gespeeld wordt door de jongerengroepen van de kerken in Nederland. Het leuke van Sirkelslag is dat je tegelijkertijd start en allemaal het zelfde moet doen om punten te scoren. De punten worden uitgedeeld door de jury als je een opdracht goed hebt gedaan. De jury bij ons dit jaar was Gerard Hoving. Nadat de beamer was opgetuigd en iedereen op tijd aanwezig was (we hadden om 19:00 uur afgesproken) was de bovenkamer er klaar voor en kon het spel beginnen!.

Om 19:30 kregen wij de eerste opdracht te horen, het thema van dit jaar was één wereld te winnen’ het ging over de kledingindustrie in de landen Afrika en de lage lonen landen , wist u bijvoorbeeld dat op een shirt dat in de winkel 29 euro kost een arbeider in Afrika maar 18 cent verdiend? Het eerste spel was een spel met kaartjes. Iedereen kreeg van de leiding een kaartje uitgedeeld met drie kleuren erop bijvoorbeeld broek rood, shirt blauw, Tas geel. Op het beamerscherm waren verschillende plaatjes afgebeeld en één persoon had deze kleurencombinatie aan. Aan ons natuurlijk de uitdaging om de goede persoon met deze kleurencombinatie te zoeken, als je deze had gevonden leverde je dit een punt op en kreeg je een nieuw kaartje, waardoor je weer een punt kon verdienen. Het 2e spel van de avond was een spel waarbij de groep in 2 groepen verdeeld moest worden. De ene groep moest tekenen, de andere groep moest dingen beschrijven. Omdat het thema dit jaar kleding was moesten wij een shirt beschrijven dat wij op papier gekregen hadden dat de andere groep zou moeten tekenen, bijvoorbeeld het voetbalshirt van Brazilië, een shirt met een minipanda erop, een shirt met een hondenkop, etc. Voor elk goed geraden shirt kreeg je punten, 1 shirt hadden we niet geraden.sirkelslag2015026

Bij het 3e spel werd de groep net zoals bij spel 2 weer in 2 groepen verdeeld. sirkelslag 2015 026De ene groep moest bewegingen na doen die op de beamer werden voorgedaan, sirkelslag 2015 026LET OP: de bewegingen moesten wel synchroon lopen (de hele groep gelijk) anders kreeg je minder punten van de jury. De andere groep moest in een bepaalde tijd zoveel mogelijk T-shirts tekenen en uitknippen. sirkelslag2015026Nadat de bewegingen 3x gedaan waren werd er door de jury een vraag gesteld die je goed moest beantwoorden om punten te ontvangen. Je kon kiezen voor een makkelijke of moeilijke vraag. Bij een makkelijke vraag kon je 5 punten verdienen en bij een moeilijke vraag 10 punten.

En dan nu het 4e spel. OP het moment dat dit spel werd uitgelegd was het in de hele Tabor opeens Donker en de beamer was uitgevallen. Stroomstoring was de oorzaak, waardoor iedereen even in shock was. Al heel snel zagen wij dat buiten ook de straatverlichting was uitgevallen waardoor we snel merkten dat er in de hele wijk geen stroomvoorziening aanwezig was. Later kregen wij berichten binnen dat heel Purmerend zonder stroom zat en op een gegeven moment de helft van Noord-Holland. Even twijfelde de jury en de leiding of we Sirkelslag nog verder konden spelen (we konden elkaar nog net aankijken door het licht van de noodverlichting.) Omdat alle jongeren enthousiast waren en niet zomaar wilde stoppen besloot de jury toch verder te gaan en de opdrachten vanaf nu zelf uit te leggen vanaf papier. sirkelslag2015037de 4e opdracht was dan ook een spel waarbij je zelf kleding moest maken (past goed bij het thema van de avond) van een vuilniszak kon je zelf een kledingstuk maken waarbij je aan het einde van de opdracht een leuke groepsfoto kon maken. bij deze opdracht was het echter wel de eis dat een aantal kledingstukken gemaakt werden, zoals een broek, shirt, jurk. Er werden van allerlei kledingstukken gemaakt zoals jurken, broeken, shirts, sjaals, petjes etc. Aan het einde van deze opdracht (zo’n 20 minuten later) was de stroomvoorziening weer gemaakt en hadden we weer licht en internet. gelukkig was het nog net op tijd om alle scores door te geven en konden we zo bekijken op welke plaats we geëindigd waren.

Vanuit Noord-Holland zijn wij op de 10e plaats geëindigd. In de landelijke ranglijst zijn wij op een 434 plaats geëindigd van de 635 groepen die meededen. Wij hebben dus ruim 200 jongerengroepen achter ons gelaten en wij vinden dit dan ook een prestatie om trots op te zijn!

sirkelslag 2015 037