Sirkelslag 2018

"Onvoorwaardelijke liefde"

2018 Sirkelslag16

Op vrijdag 2 Februari 2018 was het weer zover.
Het jaarlijkse Sirkelslag spel werd weer gespeeld met veel groepen uit heel Nederland. Er deden dit jaar een record aantal groepen mee, namelijk 698!
Het thema dit jaar was “Onvoorwaardelijke liefde” en het ging over het bijbelverhaal van het joodse meisje Ester.

 

Door het uitvoeren van 6 opdrachten konden punten verdiend worden.
De opdrachten die vanavond gedaan moesten worden zijn:

 

2018 Sirkelslag04

Schoonheidsbehandeling: één groepslid moest zijn gezicht laten onderspuiten met slagroom. De andere groepsleden moesten een chipje proberen te gooien op het hoofd met slagroom. Elk chipje dat bleef plakken was een punt.

 

 

 

Rechte rug: bij dit spel was het de bedoeling dat je een rechte rug hield. Je kreeg een stok op je rug gebonden, en deze moest je met een rechte IMG 20180202 WA0026rug in een blikje zien te krijgen dat aan de andere kant van de gang stond. Het kinkt gemakkelijk. Maar we weten allemaal vast nog wel hoe lastig spijkerpoepen soms wel niet was. Zo gemakkelijk of moeilijk was dit spel ook ongeveer.2018 Sirkelslag19

 

 

 

Vlaggenalfabet. Bij het vlaggenalfabet moest er een zin geraden worden die werd uitgebeeld.
Een deel van de groep moest door middel van armgebaren een letter uitbeelden.
Het andere deel van de groep had een lijstje met de uitgebeelde armgebaren en de letters A tot Z. Er waren dus zesentwintig combinaties. En het was niet altijd even gemakkelijk om te zien welke letter er uitgebeeld werd. Ook omdat je soms in de war bent met spiegelbeeld ;)

 

Potlodenspel: bij het potlodenspel was het de bedoeling om een potlood door te steken in een gevulde zak water. Iedereen denkt, als ik in een gevulde zak water een gat prik, loopt hij leeg, maar bij deze opdracht was het dus de kunst om te zorgen dat dit niet gebeurde. Als men het potlood er goed doorheen stak, kon dit echt! Het potlood stak dan aan twee kanten van de zak uit, zonder dat er water uit de zak liep!

 

2018 Sirkelslag62Woorden raden: bij het spel woorden raden moesten er woorden geraden worden die met het thema van de avond te maken hadden.
In een bak gevuld met vla, werden aanwijzingen getekend die de andere leden van de groep dan moesten raden.

 

Onder toeziend oog van Edwin die onze jury was

 

 

Carnavalskraker: Omdat het thema van de avond over liefde en het verhaal Ester ging en het bijna carnaval is, was het de laatste opdracht om een carnavalskraker te maken op de melodie van het bekende carnavalslied, er staat een paard in de gang. De tekst moet ingevuld worden met inspiratie van het bijbelverhaal Ester.
Nadat dit gedaan was moest de carnavalskraker voorgezongen worden aan de jury.

 

 

 Rond 21:30 waren alle Sirkelslag spellen gespeeld en was het tijd om even bij te komen en de scores in te sturen.

Om 22:00 uur zou de uitslag bekend worden. Spannend!!

 

Dit jaar is de Bovenkamer geëindigd op een 410e plaats van de 698 groepen.

 

En, we hebben nu alweer zin in Sirkelslag 2019!

 

2018 Sirkelslag21