Easy File Uploader


Replace existing files with uploaded files?
Yes
No

Sirkelslag 2019 - "Een nieuw begin"

Sirkelslag2019

 

Vrijdag 1 februari is er bij de Bovenkamer weer Sirkelslag gespeeld.
Een activiteit die jaarlijks op het rooster staat en elk jaar weer een happening is.
Dit jaar gingen 649 groepen de strijd tegen elkaar aan om de eerste plaats in de wacht te slepen.
Maar natuurlijk is dat niet het belangrijkste wat telt. Samenwerken, gezelligheid en opdrachten uitvoeren die een Bijbelverhaal in beeld brengen is de beknopte samenvatting van wat Sirkelslag eigenlijk elk jaar weer zijn unieke evenement maakt.

 

Dit jaar was het thema: ‘’een nieuw begin’’. Bij dit thema werd een verwijzing gemaakt naar het Bijbelverhaal van Jozef.
De eerste opdracht was gelijk een creatieve opdracht. Hierbij stond samenwerking en creativiteit centraal Er moest namelijk een mantel versiert worden voor Jozef.
Papier en lappen stof werden in stukken gekipt om de mantel te versieren. Onder het oog van de jury werd toegekeken of samenwerking en creativiteit tot een hoge score zou kunnen komen. De mantel moest uiteindelijk aangetrokken worden bij spel 2.

 

Spel 2 was een modeshow.
De groep werd in twee groepen verdeeld waarbij één groep plaatsnam aan het einde van de catwalk, en de andere groep per deelnemer een papiertje kreeg waar een code opstond. De modellen die de catwalk betraden lieten de code aan de toeschouwers zien, waarbij cijfers en letters, in combinatie een zin vormden.2019 Sirkelslag10
Het woord wat hieruit kwam was ‘hoogmoed komt voor de val’.
Na spel 2 was het even tijd voor een wat rustigere activiteit.

 

De kennis van de jongeren over Jozef werd getest d.m.v een quiz met 10 vragen.
Hierbij mocht één keer een hulplijn gebruikt worden door iemand te bellen.
Eén vraag wisten de jongeren niet, hierbij werd onze jeugdwerker Ester ingeschakeld om het goede antwoord te geven. Dit leverde gelukkig bij dit onderdeel de maximale score op!
Na de eerste twee spellen goed gedaan te hebben was het tijd voor een welverdiende pauze. Frisdrank en chips werd voorgezet om de harde werkers een hard onder de riem te steken. Na 10 minuten begon het derde spel alweer.
Dit was het spel ‘woorden maken’.
Hierbij werd de groep in twee groepen gedeeld waarbij één groep moest raden en de andere groep moest uitbeelden.
Het uitbeelden gebeurde door middel van letters maken, maar dan wel met het lichaam op de grond. Hierbij is het samenwerken en creatief denken weer het uitganspunt om letters zo duidelijk mogelijk uit te beelden. De andere groep moet namelijk de letters raden!.
Tussen de spellen door word via de beamer, waarbij de live uitzending van Sirkelslag geprojecteerd word, het Bijbelverhaal verder voorgelezen en de volgende opdracht uitgelegd. We zijn ondertussen aangekomen bij spel 4. (de zeven jaren van overvloed).

 

Bij dit spel was het de bedoeling om knikkers te verzamelen.
Niet zoals we allemaal gewend zijn met een knikkerpot zoals we dat op het schoolplein deden, maar overbrengen met de blote voet van de ene bak naar de ander bak, hinkelend op één been.
De jongeren hinkelden heel wat af, en uiteindelijk werden alle knikkers overgebracht!
Na deze opdracht moest er 7 keer met een dobbelsteen gegooid worden. Bij het getal 1 of zes gebeurde er niets, maar bij de andere getallen kon het wel eens zijn dat er wat met de puntentelling gebeurde.
Helaas raakten de jongeren bij deze opdracht de helft van hun behaalde knikkers kwijt. Tja, een dobbelsteen rolt soms rare kanten op. (de dobbelsteen symboliseerde de zeven jaren van hongersnood)

Spel 5: het laatste spel van dit jaar word gespeeld. Maak een levend schilderij.2019 Sirkelslag19
De groep word ook hierbij in tweeën gedeeld waarbij de ene groep een schilderij uitbeeld, en de andere groep na het bekijken van het schilderij, moet raden wat er aan het schilderij veranderd is. Hier

bij valt te denken aan een omgewisselde trui, een been dat van de grond afstaat, of een attribuut dat uit het schilderij verdwenen is.
Na dit spel is het ondertussen 22:00 uur. Alle spellen zijn gespeeld en de scores worden doorgegeven. Na een aantal minuten volgt gelijk de uitslag. Ondertussen word er lekker uitgerust van de actieve avond en worden er filmpjes en foto’s bekeken die via de livestream worden getoond.
Uiteindelijk is de Bovenkamer geëindigd op een 3e plaats uit de regio (Noord-Holland) en op de 56e plaats van de landelijke ranglijst.
Dit is een prestatie om trots op te zijn. Maar het belangrijkste is dat iedereen een leuke, maar ook leerzame avond heeft gehad. We kijken weer uit naar de volgende editie!